SBG Vitality wil iedereen lekker in hun vel laten én blijven zitten!

En dat doen we door een geheel nieuwe aanpak te introduceren, waarbij het saai afnemen van testen ruimte maakt voor o.a. een feestelijke vitaliteitsdag, een relevant adviesrapport en het aanbieden van een vervolgaanbod met workshops.

Ontstaan SBG Vitality

Wij vonden het tijd worden voor een nieuwe aanpak om de vitaliteit onder werknemers te verhogen. Online zijn heel veel tips en tools te vinden om ervoor te zorgen dat je werknemers hun vitaliteit verhogen. Maar, dan moeten werknemers voornamelijk intrinsiek gemotiveerd zijn om hier zelf mee aan de slag te gaan. In de praktijk hebben wij gemerkt (ook bij onze eigen organisatie) dat er meer nodig is dan een aantal tips en een HR-afdeling die de werknemers hier elke maand op attendeert.

Aangezien we met onze overkoepelende organisatie ‘Sportief Besteed Groep’ al meer dan vijf jaar vitaliteitsdagen organiseren en we met onze ruim 120 collega’s voldoende ervaring en expertise in huis hebben, zijn we deze vitaliteitsdagen verder gaan uitbreiden. En zie hier: SBG Vitality. Met als doel om jullie werknemers lekker in hun vel te laten zitten én te blijven zitten.  

SBG Vitality in het kort

Persoonlijk
gesprek

Persoonlijk gesprek​

Wat willen jullie eigenlijk? Tijdens dit vrijblijvende gesprek brengen we samen jullie wensen en behoeften in kaart en maken we een actieplan op maat. Niks moet, alles mag.

Vitaliteitsdag

Vitaliteitsdag

Alle werknemers krijgen direct inzicht in hun algehele gezondheid en daarnaast maken we er met actieve en gezonde activiteiten voor alle werknemers een feestje
van.

Enquête

Enquête

De uitgebreide enquête brengt per werknemer de behoeftes van de volgende thema’s in kaart: gezondheid, voeding, privé, mentaal welbevinden, zingeving en gezonde werkomgeving.

Advies

Advies

Met behulp van de resultaten van de vitaliteitsdag en enquête maken wij een uitgebreide analyse en actieplan, en presenteren deze aan de hand van een adviesrapport.

Uitvoering

Uitvoering

Het is tijd voor actie: voor elk vitaliteitsthema bieden wij workshops en activiteiten aan, zodat we gelijk aan de slag kunnen om de vitaliteit van jullie werknemers blijvend te verhogen!

Persoonlijk gesprek

Persoonlijk gesprek​

De eerste kennismaking. Hopelijk heeft de website voldoende informatie verstrekt waardoor je geïnteresseerd bent in ons aanbod. Het eerste contact zal per mail of telefoon verlopen en daarna komen we graag bij jullie op kantoor o.i.d. langs om verder kennis te maken en het aanbod van SBG Vitality verder mondeling toe te lichten. Tijdens dit vrijblijvende gesprek brengen we samen jullie wensen en behoeften in kaart en maken we een actieplan op maat. Niks moet, alles mag.

Vitaliteitsdag

Vitaliteitsdag

‘Het afnemen van een aantal testen’ klinkt nogal saai en formeel. Wij verpakken dit liever in een ander jasje: de vitaliteitsdag. Tijdens deze dag worden nog steeds testen uitgevoerd, maar dan een stuk aantrekkelijker en feestelijker. De vitaliteitsdag (of een dagdeel) wordt bij een locatie in de buurt (of op jullie eigen locatie) georganiseerd en bestaat uit verschillende testen, zoals het meten van bloeddruk, cholesterol, kracht, uithoudingsvermogen en een volledige bodyscan. Met de resultaten krijgen alle medewerkers inzicht in hun algehele gezondheid.

Verder kan de vitaliteitsdag uitgebreid worden met interessante workshops, zoals een workshop van de Granny Hip Hop Crew, op de locatie lasergamen, het inzetten van de smoothiefiets, een tafeltennistoernooi, levend tafelvoetbal, oud Hollandse spelen, een stormbanenrace, Archery Tag etc. Je kunt het je zo gek niet bedenken of wij regelen het. Zo kunnen we ‘het afnemen van testen’ uitbreiden tot een aantrekkelijke teambuildingsdag.

De vitaliteitsdag kan als 0-meting en startpunt ingezet worden, waarbij de vitaliteitsdag een jaarlijks terugkerend evenement kan zijn om inzicht te krijgen in de voortgang en aandachtspunten per werknemer. De vitaliteitsdag kan ook gewoon eenmalig georganiseerd worden.

Enquête

Enquête

Door middel van het uitzetten van een uitgebreide enquête onder alle werknemers komen we te weten waar de specifieke behoeftes van de werknemers ligt op het gebied van gezondheid, voeding, privé, mentaal welbevinden, zingeving en gezonde werkomgeving. De enquête kan ingevuld worden op de vitaliteitsdag, maar kan ook op een later moment door de werknemers (al dan niet anoniem) ingevuld worden.

Enerzijds zorgen de uitslagen van de vitaliteitsdag dus voor een inzicht voor medewerkers hoe ze er voorstaan op het gebied van vitaliteit, anderzijds geeft de enquête inzicht voor de werkgever hoe de werknemers aankijken op bovenstaande thema’s en waar de verbeterpunten zich voordoen.

Advies

Adviesrapport

De enquête is ingevuld en de vitaliteitsdag is afgerond. Dan komt nu het spannende gedeelte: het adviesrapport. Op basis van de resultaten van de enquête en de vitaliteitsdag wordt een analyse gemaakt en een adviesrapport geschreven. Dit zullen wij aan het MT/directie presenteren en direct ook de koppeling maken wat ervoor nodig is om de medewerkers vitaler te maken en in te spelen op hun verdere wensen/behoeften binnen de organisatie.

Uitvoering

Uitvoering

Eindelijk, nu gaan we pas écht aan de slag! Het adviesrapport is door het MT/directie goed besproken en nu is het tijd om het vervolgaanbod van start te laten gaan. Voor elk vitaliteitsthema bieden wij meerdere workshops en activiteiten aan, zodat gericht aan de verschillende thema’s gewerkt kan worden.

Denk hierbij aan een wekelijkse sportcompetitie, samen stoppen met roken, een kookworkshop voor ouders, een dagelijkse wandelactiviteit tijdens de lunch, een workshop voor een goede nachtrust, een 1-op-1 coach om bijv. een burn-out te voorkomen of een lessenreeks Urban Sports. Alles om ervoor te zorgen dat de vitaliteit van de medewerkers vergroot wordt, waardoor zij lekker in hun vel zitten én blijven zitten. Zo hebben we alleen maar winnaars.

Bekijk HIER onze workshops.

Wil je weten hoe dat er in de praktijk uitziet?

Ons Team

Onze overkoepelende organisatie Sportief Besteed Groep, waar SBG Vitality onderdeel van is, bestaat uit ruim 120 werknemers. Hieronder hebben wij een aantal werknemers uitgelicht die voor SBG Vitality werkzaam zijn. Daarnaast werken wij samen met vaste partners op onder andere het gebied van roken en mentale gezondheid.

Steven Pouw

Projectmanager
Steven is al vanaf het eerste moment betrokken bij SBG Vitality.

Mourad Essaoui

Vitaliteitsbegeleider
Mourad is één van onze vaste begeleiders tijdens de vitaliteitsdagen.

Pascal Calabro

Accountmanager
Pascal is al vanaf het eerste moment betrokken bij SBG Vitality.

Ricky Brand

Financiën
Ricky zorgt o.a. voor de financiële afhandeling en administratie.

Ryan van Deutekom

Sportleider
Ryan is één van onze Sportleiders en verzorgt o.a. sportactiviteiten.

Bas Honders

Projectmanager
Bas is al vanaf het eerste moment betrokken bij SBG Vitality.

Tim Vreeswijk

Planner
Tim is onze planner voor het vervolgaanbod van workshops en activiteiten.

Stephan Stam

Vitaliteitsbegeleider
Stephan is één van onze vaste begeleiders tijdens de vitaliteitsdagen.

Nathalie van den Akker

HR medewerker
Nathalie zorgt o.a. voor de administratieve afhandeling en HR-taken.

Sportief Besteed Groep

Sinds 2007 zijn wij met Sportief Besteed Groep (waar SBG Vitality onderdeel van is) al bezig met het realiseren van dé actieve en gezonde samenleving waarin iedereen meedoet.

Wij dagen onszelf uit om de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd met sport, beweging en positiviteit op te lossen. Hoe zorgen we voor minder depressie en eenzaamheid? Wat is de beste manier om overgewicht te voorkomen? En hoe zorgen we dat iedereen meedoet in onze samenleving, ook de nieuwkomers? Sportief Besteed Groep brengt energie, plezier en positiviteit en dat levert mooie resultaten, prachtige (en soms ook emotionele) verhalen en nieuwe vriendschappen tussen deelnemers op.

Wil je ook dat jouw bedrijf vitaler wordt?