Individueel stoppen met roken

Info workshop

Naast de mogelijkheid om een rookvrije werkomgeving te creëren, bieden we ook nog een ander traject aan. In samenwerking met Medipro bieden wij namelijk de mogelijkheid aan om jouw werknemers een traject te laten volgen waarbij zij individueel stoppen met roken. Medipro is sinds 2011 een zorgverlener die gespecialiseerd is in hulp bij stoppen met roken. De volgende vier mogelijkheden ondersteunen het doel om te stoppen met roken.

 1. Communicatietraining
  • Bij deze training gaan we met een kerngroep van jullie organisatie aan tafel zitten om te bespreken hoe we tactisch het ‘stoppen met roken’ binnen jullie organisatie kunnen communiceren en implementeren. Tijdens deze training worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: manieren van aanmelden voor informatiebijeenkomst (wat werkt binnen deze organisatie), manieren om met werknemers in gesprek te gaan (en hoe niet!) en manieren om je werknemers te supporten. Tijdens deze training wordt een plan opgesteld hoe de organisatie ervoor kan zorgen dat er zo’n groot mogelijk draagvlak ontstaat om werknemers te activeren om te stoppen met roken.  
  • Tijdsduur: eenmalig 3 uur.
  • Kosten: €750 exclusief btw. Inclusief voorbereiding, reistijd en kilometerkosten.

 2. Informatiebijeenkomst
  • Tijdens deze bijeenkomst wordt op een laagdrempelige manier gesproken over roken en verslaving? Iedereen weet al dat roken slecht voor je is, dus daar zoomen we niet verder op in. Wat we wel gaan bespreken: wat doet roken eigenlijk met je, wat zit er in de sigaret en waarom rook je?
  • Tijdsduur: eenmalig 1,5 uur
  • Kosten: €750 exclusief btw. Inclusief voorbereiding, reistijd en kilometerkosten.

 3. Groepstraining
  • De werknemers die hieraan deelnemen, hebben besloten dat ze willen stoppen met roken. De eerste stap is door de werknemer dus al gezet. Wellicht door de informatiebijeenkomst, door aanmoediging van een collega of gewoon vanuit de motivatie van de deelnemer zelf. Nu gaan we beginnen. Dat doen we door een groepstraining met collega’s. Samen kijken ze wat voor type roker zij eigenlijk zijn? Welke valkuilen horen daarbij? Wat levert stoppen hen op? Het is de perfecte voorbereiding op het individuele coachtraject.
  • Tijdsduur: eenmalig 2 uur.
  • Kosten: €850 exclusief btw. Inclusief voorbereiding, reistijd en kilometerkosten.
 4. Coachtraject
  • Oke, nu gaan we écht beginnen. De (eventuele) informatiebijeenkomst en groepstraining zijn achter de rug, de werknemers weten wat hen te wachten staan en nu doorpakken. Tijdens het coachtraject krijgt elke werknemers een eigen coach waarmee zij samen het traject doorlopen om ervoor te zorgen dat de werknemers uiteindelijk stopt met roken. Er wordt o.a. een stopdatum bepaald, hulpmiddelen worden aangevraagd en barrières en oplossingen worden besproken. En daarnaast speelt de coach natuurlijk een belangrijke taak om bij o.a. momenten waarbij de werknemer het lastig vindt om niet te roken, het steuntje in de rug te zijn en de werknemer door deze momenten heen te slepen. Want eerlijk is eerlijk, het zal voor de werknemer niet altijd eenvoudig zijn.
  • Tijdsduur: 3 maanden, waarbij de werknemer kan kiezen uit twee trajecten:
  • Eventueel is het ook mogelijk om met werknemers een gezamenlijk traject te volgen, maar dit is niet binnen ieder bedrijf praktisch haalbaar. 
  • Kosten: de kosten van het coachtraject en de benodigde hulpmiddelen worden volledig vergoed door het basispakket van de zorgverzekering van de werknemer. Deze vergoeding is vrijgesteld van het eigen risico.

Bovenstaande trainingen/bijeenkomsten zijn los af te nemen. Echter vergroot de kans van slagen als de trainingen/bijeenkomsten in een pakket worden afgenomen. De informatiebijeenkomst en groepstraining worden bijvoorbeeld aangeraden om (minstens) twee keer per jaar aan te bieden. Op deze manier kunnen werknemers die de eerste keer nog ‘de kat uit de boom wilden kijken’, aangemoedigd worden door positieve verhalen van hun collega’s, waardoor zij alsnog de stap willen zetten om te stoppen met roken.

Bekijk onze andere workshops

Expeditie Robinson

Ga samen met je collega's de strijd aan! Net als op tv, maar dan net even wat anders.

Volledig verzorgde teambuildingsdag

Sit back and relax, wij regelen alles!

Bubbelvoetbal

Doe de grote opblaasbare bal om je heen en beuk erop los!

Sportcompetitie

Kom wekelijks in actie en strijd samen met je team voor de koppositie!

Leiderschapstraject

Wat is jouw manier van leidinggeven en benut je deze skills wel voldoende?

Mindfulness

Gun jezelf meer focus en energie!

Wie is de Mol?

Speel samen met je collega's meerdere afleveringen en kom erachter wie de mol is!

Lasergamen

Lasergamen alleen voor kinderen? Echt niet! Spanning gegarandeerd!

Sportactiviteiten op kantoor

Beweeg samen met je collega’s voor, tijdens of na werk! Gewoon bij jou op kantoor.

Ontspanning op de werkvloer

Voel je (weer) prettig op de werkvloer!

Wil je ook dat jouw bedrijf vitaler wordt?