Structurele sportactiviteiten

Info workshop

Door het organiseren van een eenmalige sportactiviteit zal de vitaliteit van werknemers niet snel verbeterd worden. Als je die eenmalige sportactiviteit verandert in een structurele sportactiviteit, zal je zien dat het over het algemeen voor werknemers ten eerste gewoon ontzettend leuk en gezellig is. Ten tweede versterkt het de onderlinge band als je in een andere setting dan op werk met elkaar moet samenwerken en een doel moet bereiken. Ten derde zorgt structureel sporten dat je in een flow komt, je elkaar kunt aanmoedigen om te blijven deelnemen aan de activiteit en zo dus uiteindelijk met elkaar zorgt voor een fitter team van medewerkers. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Structureel sporten it is.

Verschillende sportmogelijkheden

Met onze organisatie Sportief Besteed Groep (waar SBG Vitality onderdeel van is) focussen we ons al vanaf 2007 op het organiseren en uitvoeren van sportactiviteiten. Op scholen, bij verenigingen, bij ministeries, op pleintjes, oftewel zo’n beetje overal. We zijn in het bezit van onwijs veel sport- en spelmateriaal dat we allemaal kunnen inzetten voor jullie sportactiviteiten. De sportactiviteiten worden uitgevoerd door onze gediplomeerde en ervaren Sportleiders. Een greep uit ons aanbod:

 • Balsporten (voetbal, handbal, volleybal, basketbal, korfbal)
 • Racketsporten (badminton, (tafel)tennis, squash)
 • Urban Sports (stuntsteppen, BMX-en, skateboarden, skeeleren, freerunnen)
 • Zelfverdediging (boksen, judo, taekwondo)
 • Bootcamp (bakfiets vol met materiaal)
 • Dansen
 • Atletiek
 • Wandelen/hardlopen
 • Honkbal/softbal
 • Sporten/spelletjes gymzaal (apenkooien, trefbal, tikkertje)
 • Sportmix

Kosten

Graag zijn we zo transparant mogelijk over onze werkwijze én de kosten die daarbij komen kijken. Echter hebben we niet maar één pakket waaruit je kunt kiezen, aangezien we voor elke organisatie een activiteitenaanbod op maat maken. Dat maakt het net even wat lastiger om van tevoren al duidelijk te maken wat de kosten zijn. Door middel van het uitschrijven van praktijkvoorbeelden die we bij andere organisaties reeds hebben uitgevoerd, krijg je een inzicht in de mogelijkheden en de daarbij horende kosten. Wel zo makkelijk.

Praktijkvoorbeeld 1

Elke woensdagmiddag van 12:00-17:00 uur sporten bij de lokale sporthal. De Sportleider zorgt dat er elke week andere sportmaterialen aanwezig zijn, zodat de medewerkers elke week zelf mogen bepalen welke sport er beoefend wordt. Per team sport je 1 uur lang en elke week sport je in een ander team. Daarna wordt een gezonde maaltijd op kantoor door SBG verzorgd.

 • Minimale looptijd: 3 maanden
  • Tijd: 5 uur per weekKosten:
   • €625 per week voor het sporten€15 voor de gezonde maaltijd per persoon
   Inbegrepen bij de sportactiviteit: begeleiding door Sportleider, zaalhuur, sportmaterialen en lesprogramma’s.
  • Inbegrepen bij lunch: wekelijks variërend menu, vegetarisch/veganistisch, inclusief verse jus d’orange, verschillende soorten melk etc.

Praktijkvoorbeeld 2

Elke donderdagmiddag wordt van 16:00-18:00 uur een workshop Urban Sports georganiseerd. Stuntsteppen, BMX-en, freerunnen, skeeleren en skateboarden, je kunt je het zo gek niet bedenken!

 • Minimale looptijd: 3 maanden
  • Kosten: €600 per week
  • Inbegrepen: begeleiding door Sportleider, zaalhuur, sportmaterialen en lesprogramma’s.

Praktijkvoorbeeld 3

Elke maandag en woensdag tussen 09:00-12:00 uur wordt er buiten intensief hardgelopen, begeleid door een Sportleider. Daarna wordt er van 12:00-13:00 uur tijdens het wandelen geluncht met de gezonde lunch die door SBG verzorgd is. Uiteindelijk is het doel van het hardlopen om samen met collega’s een (gedeeltelijke) marathon of bijvoorbeeld een obstakelrun te lopen.

 • Minimale looptijd: 3 maanden
  • Kosten:
   • €400 per week voor het sporten (hardlopen incl. wandelen)€15 voor de gezonde maaltijd per persoon (minimale afname…)
   Inbegrepen bij sport: verschillende looproutes uitgevoerd door Sportleider.
  • Inbegrepen bij lunch: wekelijks variërend menu, hierbij rekening houdend met het feit dat de lunch al wandelend genuttigd wordt. Na het wandelen op kantoor nog even wat kleins eten + verse jus d’orange, verschillende soorten melk etc.

Overige informatie

SBG Vitality regelt alle randzaken, dus de aanmeldingen, huren van en contact hebben met de locatie, aanwezigheid bijhouden, materialen, gesprekken met de deelnemers, invulling van de lessen, bijhouden van een klassement/toernooi en daar challenges aan hangen etc. De organisatie wordt dus volledig ontzorgd.

Over het algemeen bestaan groepen uit maximaal 15 personen per Sportleider. Mochten de groepen groter zijn, is het mogelijk om daar, tegen meerprijs, een extra Sportleider voor in te zetten. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om de activiteit meerdere keren, tijdens of na elkaar, uit te zetten.

De dienst kan verder uitgebreid worden door de mogelijkheid te bieden om 1:1 (online) contact te hebben met een Sportleider die de medewerker stimuleert, enthousiasmeert en informeert. Volledig op maat gemaakte trainingsprogramma’s (i.c.m. bijvoorbeeld voeding) kunnen opgesteld worden. Een sportmaatje en trainer in één.

Bekijk onze andere workshops

Expeditie Robinson

Ga samen met je collega's de strijd aan! Net als op tv, maar dan net even wat anders.

Volledig verzorgde teambuildingsdag

Sit back and relax, wij regelen alles!

Bubbelvoetbal

Doe de grote opblaasbare bal om je heen en beuk erop los!

Sportcompetitie

Kom wekelijks in actie en strijd samen met je team voor de koppositie!

Leiderschapstraject

Wat is jouw manier van leidinggeven en benut je deze skills wel voldoende?

Mindfulness

Gun jezelf meer focus en energie!

Wie is de Mol?

Speel samen met je collega's meerdere afleveringen en kom erachter wie de mol is!

Lasergamen

Lasergamen alleen voor kinderen? Echt niet! Spanning gegarandeerd!

Sportactiviteiten op kantoor

Beweeg samen met je collega’s voor, tijdens of na werk! Gewoon bij jou op kantoor.

Ontspanning op de werkvloer

Voel je (weer) prettig op de werkvloer!

Wil je ook dat jouw bedrijf vitaler wordt?